Επιλέξτε τη χώρα ή την περιοχή σας.

Σπίτι
Νέα
Η AAC Clyde Space UK υπογράφει συμφωνία για 10 δορυφόρους xSPANCION χτισμένους στη Γλασκώβη

Η AAC Clyde Space UK υπογράφει συμφωνία για 10 δορυφόρους xSPANCION χτισμένους στη Γλασκώβη

2020-11-25

AAC Clyde Space UK signs deal for 10 Glasgow-built xSPANCION satellites

Οι μικροί δορυφόροι θα κατασκευαστούν ως μέρος ενός νέου τριετούς έργου με τίτλο xSPANCION. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας δορυφορικός αστερισμός που οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν για εφαρμογές όπως δορυφορικές επικοινωνίες, Παρατήρηση της Γης και τηλεπισκόπηση.

Ο Οργανισμός Διαστήματος του Ηνωμένου Βασιλείου μέσω του ESA, θα συγχρηματοδοτήσει το έργο με 9,9 εκατομμύρια ευρώ. Αρκετά μέρη του θα επωφεληθούν από αναπτυξιακές εργασίες που χρηματοδοτούνται από την Scottish Enterprise.

«Το xSPANCION θα φέρει επανάσταση στην προσφορά χώρου ως υπηρεσία», δήλωσε ο Luis Gomes, διευθύνων σύμβουλος της AAC Clyde Space. «Θα μας επιτρέψει να μειώσουμε σημαντικά το κόστος κάθε μηνύματος που συλλέγεται, κάθε εικόνας που έχει ληφθεί, υποστηρίζοντας εκείνες τις επιχειρηματικές περιπτώσεις που μέχρι στιγμής δεν ήταν σε θέση να δικαιολογήσουν τις κεφαλαιουχικές δαπάνες να έχουν εκατοντάδες αισθητήρες σε τροχιά».

«Βασικά, οι πελάτες μας δεν θα χρειάζεται πλέον να ανησυχούν για το πώς να έχουν πρόσβαση στο χώρο, μπορούν να επικεντρωθούν στον τρόπο ενίσχυσης της βασικής τους επιχείρησης. Αυτό το έργο, που ονομάζεται xSpancion, θα καταλύσει μια νέα γενιά εφαρμογών που δεν ήταν δυνατό στο παρελθόν. "

Το έργο καλύπτει το σχεδιασμό μιας δορυφορικής πλατφόρμας και τη διαδικασία παραγωγής, την κατασκευή, την αδειοδότηση και τον συντονισμό εκτόξευσης - δήλωσε η εταιρεία - καθώς και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για τον μελλοντικό αστερισμό, όπως για την πρόωση, τους δια δορυφορικούς συνδέσμους, ασφαλείς και ασφαλείς. μετάδοση δεδομένων και διεπαφή πελάτη.


Η εταιρεία θα συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο του Strathclyde, το Satellite Applications Catapult, το Bright Ascension και το D-Orbit UK για το σχεδιασμό και την εκτόξευση των 10 δορυφόρων.

Τα χρήματα για την ανάπτυξη του αστερισμού προέρχονται από το πρόγραμμα ESA Pioneer Partnership Projects, το οποίο στοχεύει να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις στην ανάληψη νέων τεχνολογιών και υπηρεσιών στο διάστημα.

Η AAC Clyde Space ειδικεύεται στην παροχή προηγμένων μικρών διαστημικών σκαφών, υπηρεσιών αποστολής και διαστημικών σκαφών για κυβερνητικούς, εμπορικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς για εφαρμογές που βασίζονται στο διάστημα.

Δορυφόροι της Γλασκόβης

Τον Σεπτέμβριο, τέσσερις νανοσωλήτες Spire, υποστηριζόμενοι επίσης από την Υπηρεσία Διαστήματος του Ηνωμένου Βασιλείου (UKSA), ξεκίνησαν με επιτυχία μέσω ενός πυραύλου Soyuz χθες.

Οι ναυτικοί δορυφόροι της Γλασκόβης εντάχθηκαν σε έναν στόλο σε τροχιά χαμηλής Γης που παρακολουθούν τις μεταφορές των πλοίων, βοηθώντας στην πρόβλεψη των παγκόσμιων εμπορικών κινήσεων.

Δύο από τους νανο-δορυφόρους του Spire έχουν ενσωματωμένο αυτό που το UKSA αποκαλεί «υπερυπολογιστή», το οποίο προορίζεται να παρέχει πολύ ακριβείς προβλέψεις σχετικά με τις τοποθεσίες των σκαφών, να παρακολουθεί το πού βρίσκονται και να υπολογίζει τους χρόνους άφιξής τους στα λιμάνια. Αυτό, όπως λέει, θα επιτρέψει στις λιμενικές επιχειρήσεις και τις αρχές να διαχειρίζονται με ασφάλεια τις πολυάσχολες αποβάθρες.

Καυτές πληροφορίες

Διακόπτης 2: 1 MIPI για 2x δεδομένα + 1x ρολόι D-PHY ή 2x C-PHY
Ονομάζεται PI3WVR628, είναι ένας εξαναλικός μονοπολικός δι...
Η διαστημική διοίκηση RAF θα δημιουργηθεί, ξεκινώντας στη Σκωτία
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη δαπάνη των 24,1 δισ. Λιρών, ...
HV DC από ξηρά, αέρα και θάλασσα
Τα τροφοδοτικά υψηλής τάσης 3kW (HV) DC προσφέρουν είσοδο 90...
Η AAC Clyde Space UK υπογράφει συμφωνία για 10 δορυφόρους xSPANCION χτισμένους στη Γλασκώβη
Οι μικροί δορυφόροι θα κατασκευαστούν ως μέρος ενός νέ...
Κατασκευασμένο στο Ηνωμένο Βασίλειο: βύσμα βήματος 60Α 8,5 mm
Αυτό σημαίνει ότι εφαρμογές όπως η φόρτιση της μπαταρί...