Ο στόχος είναι ότι οι αισθητήρες θα βελτιώσουν την επιστημονική κατανόηση της ανώτερης ατμοσφαιρικής δυναμικής και θα προωθήσουν τις εξελίξεις στη μοντελοποίηση του κλίματος, την πρόγνωση καιρού και την πρόβλεψη δορυφορικής τροχιάς.
Η εταιρεία συνεργάζεται τόσο με το STFC RALSpace όσο και με το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ.
Η Teledyne e2v γράφει:
Η ανώτερη ατμόσφαιρα της Γης είναι μια πολύ ενεργή περιοχή που παίζει βασικό ρόλο στη μεταφορά ενέργειας του πλανήτη, επηρεάζοντας το κλίμα και τον καιρό. Η κατανόηση της δυναμικής της ανώτερης ατμόσφαιρας της Γης θα βασιστεί σε εξαιρετικά ευαίσθητη μέτρηση των δυνάμεων που δρουν σε έναν ειδικά σχεδιασμένο δορυφόρο καθώς περνά μέσα από την σπάνια ατμόσφαιρα της πολύ χαμηλής γήινης τροχιάς.
Τα νέα επιταχυνσιόμετρα βασίζονται σε μια περιοχή κβαντικής τεχνολογίας που χρησιμοποιεί άτομα αλκαλίων, τα οποία ψύχονται με λέιζερ σχεδόν στο απόλυτο μηδέν, χωρίς τη χρήση κρυογονικής.
Το έργο θα βασιστεί στην προηγούμενη εργασία της Teledyne e2v για την κατασκευή του CASPA CubeSat, το οποίο παρουσίασε μια παγίδα ψυχρού ατόμου και αντιπροσωπεύει ένα βήμα προς τη χρήση ψυχρών ατόμων για διαστημικές εφαρμογές.
Η πρόταση της Teledyne e2v για το διαστημικό όργανο επιλέχθηκε μέσω ανοικτού διαγωνισμού για το 13ο Earth Call Observation (EO) Technology Call, το οποίο διευθύνεται από το Center for Earth Observation Instrumentation (CEOI), το οποίο είναι συνεργασία των Airbus Ltd, QinetiQ Ltd, STFC Rutherford Εργαστήριο Appleton και Πανεπιστήμιο του Λέστερ.
Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Εθνικό Πρόγραμμα Κβαντικής Τεχνολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου εδώ.
Εικόνα: Teledyne e2v CASPA Demonstrator