Επιλέξτε τη χώρα ή την περιοχή σας.

Σπίτι
Νέα
Η διαστημική διοίκηση RAF θα δημιουργηθεί, ξεκινώντας στη Σκωτία

Η διαστημική διοίκηση RAF θα δημιουργηθεί, ξεκινώντας στη Σκωτία

2020-11-20

RAF Space Command to be established, launching in Scotland
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη δαπάνη των 24,1 δισ. Λιρών, τα επόμενα 4 χρόνια, για την εθνική άμυνα και ασφάλεια.

Αυτό περιλαμβάνει ένα νέο «Space Command» που «προστατεύει τα συμφέροντα του ΗΒ στο διάστημα». Θα είναι επίσης υπεύθυνο για τον πρώτο δορυφόρο του Ηνωμένου Βασιλείου που θα εκτοξευθεί από έναν πύραυλο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Υπήρξε επίσης η δημιουργία μιας Εθνικής Κυβερνητικής Δύναμης. Προβλέπεται ότι «θα διαταράξει τους τρομοκράτες, τις εχθρικές κρατικές δραστηριότητες και τους εγκληματίες και θα μεταμορφώσει τις δυνατότητες στον κυβερνοχώρο του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε η κυβέρνηση. Μια συνεργασία του Υπουργείου Άμυνας και της GCHQ, θα διεξάγει υπεύθυνες επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο, που κυμαίνονται από την καταπολέμηση τρομοκρατικών επιθέσεων έως την υποστήριξη στρατιωτικών επιχειρήσεων.


«Αυτός ο πολυετής διακανονισμός είναι πολύ ευπρόσδεκτος για τις Ένοπλες Δυνάμεις», δήλωσε ο αρχηγός του αμυντικού προσωπικού, στρατηγός Sir Nick Carter. «Χρηματοδοτεί μια πορεία προς τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιακή δύναμη που χρειαζόμαστε για τη δεκαετία του 2030, ενσωματωμένη στους τομείς της ναυτιλίας, του αέρα, της ξηράς, του κυβερνοχώρου και του διαστήματος».

«Μας επιτρέπει να προσαρμοστούμε βραχυπρόθεσμα για να αποτρέψουμε το φάσμα των σύνθετων απειλών που αντιμετωπίζουμε. Εξασφαλίζει την άμυνα της χώρας μας, δίνει νόημα στο όραμα της Παγκόσμιας Βρετανίας και στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στους συμμάχους και τους αντιπάλους μας. "

Άιρσαϊρ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σκωτίας, Alister Jack, επιβεβαίωσε επίσης 103 εκατομμυρίων λιρών Αγγλικής κυβέρνησης για την περιοχή της νοτιοδυτικής Σκωτίας, υπογράφοντας μια συμφωνία ανάπτυξης της Ayrshire.

Με την κυβέρνηση της Σκωτίας να επενδύει επίσης 103 εκατομμύρια λίρες, η συνολική επένδυση, συμπεριλαμβανομένης της ιδιωτικής χρηματοδότησης, αναμένεται να είναι περίπου 250 εκατομμύρια λίρες.

Συμμετείχαν οκτώ έργα, που καλύπτουν την αεροδιαστημική τεχνολογία, την αναγέννηση, την έρευνα και την καινοτομία, τις υποδομές και την επιστήμη της θάλασσας. Η κυβέρνηση της Σκωτίας επενδύει επίσης 103 εκατομμύρια λίρες με τοπικούς εταίρους συνεισφέροντας τα υπόλοιπα.

Σύμφωνα με κυβερνητική δήλωση:

«Η συμφωνία θα τοποθετήσει την Ayrshire ως ένα από τα κορυφαία κέντρα αεροδιαστημικής και διαστημικής δραστηριότητας του ΗΒ μέσω ενός φιλόδοξου και μεταμορφωτικού προγράμματος αεροδιαστημικής και διαστήματος. Αυτό θα υποστηριχθεί τόσο από την κυβέρνηση της Σκωτίας όσο και από το Ηνωμένο Βασίλειο, με συνολική χρηματοδότηση για το πρόγραμμα των 80 εκατομμυρίων λιρών. 32 εκατομμύρια λίρες θα επενδυθούν από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και 30 εκατομμύρια λίρες από την κυβέρνηση της Σκωτίας, με άλλα 18 εκατομμύρια λίρες από το συμβούλιο South Ayrshire. "

Ο Ian Annett, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Υπηρεσίας Διαστήματος του Ηνωμένου Βασιλείου, πρόσθεσε:

«Η συμφωνία θα προσφέρει μια ακόμη ώθηση στον αναπτυσσόμενο διαστημικό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου χρηματοδοτώντας μια σειρά νέων, πρωτοποριακών αεροδιαστημικών δραστηριοτήτων γύρω από το αεροδρόμιο της Γλασκόβης Prestwick, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης του ιστότοπου του διαστημικού αθλητισμού.

Αυτό όχι μόνο θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας υψηλής ειδίκευσης σε ολόκληρη την περιοχή, αλλά και θα ενισχύσει τη φήμη του Ηνωμένου Βασιλείου ως κορυφαίου νέου διαστημικού προορισμού στην Ευρώπη και θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στις μικρές δορυφορικές εκτοξεύσεις που πραγματοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο. "

Διαστημικό Κέντρο Shetland

Τον περασμένο μήνα, η βρετανική κυβέρνηση ενέκρινε σχέδια για τη Lockheed Martin να μεταφέρει τις μικρές επιχειρήσεις εκτόξευσης μέσω δορυφόρου στο Shetland Space Center. Ελπίζει ότι αυτό θα οδηγήσει στη δημιουργία «εκατοντάδων διαστημικών θέσεων εργασίας» στη Σκωτία.

Ο Οργανισμός Διαστήματος του Ηνωμένου Βασιλείου (UKSA) πιστεύει ότι τα σχέδια της εταιρείας να μετακινήσουν το UK Pathfinder Launch στον ιστότοπο Shetland, στο Lamba Ness on Unst (απεικονίζεται), θα προσφέρουν και μακροπρόθεσμη αξία και θα συμβάλουν στη δημιουργία μιας βιώσιμης, εμπορικής αγοράς εκτόξευσης ως μέρος του το πρόγραμμα διαστημικής πτήσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο ονομάστηκε LaunchUK.

Το Διαστημικό Κέντρο Shetland προβλέπει ότι έως το 2024, ο ιστότοπος του διαστημικού αθλητισμού θα μπορούσε να υποστηρίξει συνολικά 605 θέσεις εργασίας στη Σκωτία, συμπεριλαμβανομένων 140 τοπικά και 210 σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή του Shetland. Επιπλέον 150 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν μέσω ευρύτερων υπηρεσιών κατασκευής και υποστήριξης.

Καυτές πληροφορίες

Διακόπτης 2: 1 MIPI για 2x δεδομένα + 1x ρολόι D-PHY ή 2x C-PHY
Ονομάζεται PI3WVR628, είναι ένας εξαναλικός μονοπολικός δι...
Η διαστημική διοίκηση RAF θα δημιουργηθεί, ξεκινώντας στη Σκωτία
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη δαπάνη των 24,1 δισ. Λιρών, ...
HV DC από ξηρά, αέρα και θάλασσα
Τα τροφοδοτικά υψηλής τάσης 3kW (HV) DC προσφέρουν είσοδο 90...
Η AAC Clyde Space UK υπογράφει συμφωνία για 10 δορυφόρους xSPANCION χτισμένους στη Γλασκώβη
Οι μικροί δορυφόροι θα κατασκευαστούν ως μέρος ενός νέ...
Κατασκευασμένο στο Ηνωμένο Βασίλειο: βύσμα βήματος 60Α 8,5 mm
Αυτό σημαίνει ότι εφαρμογές όπως η φόρτιση της μπαταρί...