Επιλέξτε τη χώρα ή την περιοχή σας.

Σπίτι
Νέα
Ο δορυφόρος Copernicus Sentinel-6 ξεκινά για την παρακολούθηση της στάθμης της θάλασσας

Ο δορυφόρος Copernicus Sentinel-6 ξεκινά για την παρακολούθηση της στάθμης της θάλασσας

2020-11-24

Copernicus Sentinel-6 satellite launches to monitor sea levels

Με το SpaceX Falcon 9 να ολοκληρώσει επιτυχώς την εκτόξευση, ο νέος δορυφόρος - ο τελευταίος σε μια σειρά δορυφόρων που αναπτύχθηκαν από κοινού από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ - προορίζεται να παρακολουθεί την άνοδο της στάθμης της θάλασσας χρησιμοποιώντας την τελευταία τεχνολογία ραντάρ altimetry.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, αυτές οι μετρήσεις είναι απαραίτητες για την επιστήμη του κλίματος και για τη χάραξη πολιτικής.

Απογειώνω

Με τον δορυφόρο Sentinel-6 1,2 τόνων, ο πύραυλος Falcon 9 απογειώθηκε από τη Βάση Πολεμικής Αεροπορίας Vandenberg στην Καλιφόρνια στις 21 Νοεμβρίου.


Ο δορυφόρος παραδόθηκε σε τροχιά λίγο μετά από μια ώρα μετά την απογείωση και η επαφή δημιουργήθηκε με επιτυχία στον επίγειο σταθμό στην Αλάσκα.

Μετρήσεις επιφάνειας θάλασσας

Ο Διευθυντής Προγραμμάτων Παρατήρησης της Γης της ESA, Josef Aschbacher, σχολίασε:

«Είμαι εξαιρετικά περήφανος που είδα το Copernicus Sentinel-6 να απογειώνεται σήμερα το απόγευμα και γνωρίζω ότι είναι έτοιμο να ξεκινήσει την αποστολή του να συνεχίσει τις μετρήσεις της στάθμης της θάλασσας που είναι τόσο απαραίτητες για την κατανόηση και την παρακολούθηση της ανησυχητικής τάσης των ανερχόμενων θαλασσών. "

«Θα ήθελα όχι μόνο να ευχαριστήσω τις ομάδες της ESA που έχουν εργαστεί τόσο σκληρά για να φτάσουν σε αυτό το σημείο, αλλά και την ΕΚ, το Eumetsat, τη NASA, το NOAA και το CNES και, φυσικά, ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ τους αντίστοιχους οργανισμούς μας. "

Οι μετρήσεις ύψους της επιφάνειας της θάλασσας ξεκίνησαν το 1992 και το Copernicus Sentinel-6 Michael Freilich προορίζεται να πάρει σύντομα το μπαστούνι και να επεκτείνει αυτό το σύνολο δεδομένων τοπογραφίας ωκεανού.

Η αποστολή περιλαμβάνει δύο πανομοιότυπους δορυφόρους που εκτοξεύονται διαδοχικά, δηλώνει το ESA, οπότε σε πέντε χρόνια, το Copernicus Sentinel-6B θα ξεκινήσει να αναλάβει. Η αποστολή στο σύνολό της θα εξασφαλίσει τη συνέχεια των δεδομένων μέχρι τουλάχιστον το 2030, λέει.

Υψόμετρα και ραδιομετρητές

Κάθε δορυφόρος μεταφέρει ένα υψόμετρο ραντάρ, το οποίο λειτουργεί μετρώντας το χρόνο που χρειάζεται για να ταξιδέψουν οι παλμοί ραντάρ στην επιφάνεια της Γης και πάλι πίσω στον δορυφόρο. Σε συνδυασμό με ακριβή δορυφορικά δεδομένα θέσης, οι μετρήσεις υψομετρίας αποδίδουν το ύψος της επιφάνειας της θάλασσας.

Το πακέτο οργάνων δορυφόρων περιλαμβάνει επίσης ένα προηγμένο ραδιόμετρο μικροκυμάτων που αντιπροσωπεύει την ποσότητα υδρατμών στην ατμόσφαιρα, η οποία επηρεάζει την ταχύτητα των παλμών ραντάρ του υψομέτρου.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στον ιστότοπο του ESA.

Καυτές πληροφορίες

Διακόπτης 2: 1 MIPI για 2x δεδομένα + 1x ρολόι D-PHY ή 2x C-PHY
Ονομάζεται PI3WVR628, είναι ένας εξαναλικός μονοπολικός δι...
Κατασκευασμένο στο Ηνωμένο Βασίλειο: βύσμα βήματος 60Α 8,5 mm
Αυτό σημαίνει ότι εφαρμογές όπως η φόρτιση της μπαταρί...
Η διαστημική διοίκηση RAF θα δημιουργηθεί, ξεκινώντας στη Σκωτία
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη δαπάνη των 24,1 δισ. Λιρών, ...
HV DC από ξηρά, αέρα και θάλασσα
Τα τροφοδοτικά υψηλής τάσης 3kW (HV) DC προσφέρουν είσοδο 90...
300mA LDO χαμηλού θορύβου είναι 1 x 1 mm
Υπάρχουν 32 προϊόντα στη σειρά TCR3RM, όπως θα είναι γνωστό...